Iniciar sesión

Antonio Blay

Antonio Blay nasqué a Barcelona el 1924 y morí en aquesta ciutat el 1985. Des de molt jove s’interessà per la perspectiva oriental de la realitat i es va preocupar per donar-li una forma que fos útil y eficaç per la nostra mentalitat occidental. Però aquesta tasca no fou un treball intel•lectual sinó el producte de la seva pròpia experiència, una experiència que el portà a fer un viatge personal fins el centre de la realitat. Des d’allà res te secrets, tot es claredat i y bondat; i ell transmetia aquesta evidencia i bondat al mateix temps que invitava a cadascú a realitzar el seu propi viatge. Per a ell, aquest era el sentit de la existència: descobrir la realitat que som.

El camí que indicava era ser cada vegada més un mateix: sense creences no contrastades personalment, sense receptes per a eludir les dificultats; utilitzant la vida como una escola i els problemes como un estímul per descobrir la nostra naturalesa essencial. No es tracta de donar voltes a les coses sinó de mirar-les amb la suficient intensitat i profunditat per a comprendre el significat que tenen i el paper que juguen en la nostra evolució. Mirar amb interès per veure i comprendre porta cap a una posició central d’equilibri, seguretat i amplitud que possibilita la llibertat total.

Blay era un reflex vivent d’aquesta llibertat, fortalesa i serenitat. Però el més extraordinari es que ho era conservant al mateix temps l’aspecte d’una persona normal: un de més, un que, senzillament, s’havia adonat del que som tots.

I això et feia tenir confiança en les teves possibilitats. Si ell ho havia aconseguit, tu també podries.

Web oficial: http://www.antonioblay.com