Iniciar sesión

Jordi Sapés

Jordi Sapés

Nascut el 18 de Febrer de 1951. Llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials per la Universitat de Barcelona (1974) i Grau Superior de Violí per el Conservatori de Música de Barcelona (1969). Economista dedicat a sistematitzar la gestió empresarial, combina la seva labor professional amb la participació en el mon de la cultura. Membre el 1976 del Comitè Internacional d’Animació Cultural de Joventuts Musicals, amb seu a Brussel•les, elabora i difon, en col•laboració amb professionals de l’ensenyament i joves músics, un programa de pedagogia musical per a escolars.

En 1980 coneix a Antonio Blay de qui serà alumne fins la seva mort; succés que l’enfronta al repte de portar a terme els seus ensenyaments, evitant convertir-los en mera ideologia. La seva experiència personal es desenvolupa en la lluita per superar la dualitat: una mena de divisió interior en la que la vivència del superior sembla sovint incompatible amb la dinàmica del mon ordinari. Aquesta lluita interior el porta a ressaltar la necessitat d’abordar el treball espiritual com quelcom pràctic, profundament inserit en la vida quotidiana.

A partir de 1990 dirigeix grups de creixement personal, utilitzant alguns esquemes de G.I. Gurdjieff como instruments auxiliars d’una observació metòdica i continuada de la personalitat. Aquesta experiència s’estructura i dona lloc a un sistema pràctic de auto-observació i desenvolupament de la consciencia que actualment ensenya y difon. Des de 1997 es dedica exclusivament a aquesta activitat.

El febrer de 2007 va participar com a ponent a les Jornades sobre Antonio Blay que es varen celebrar a Barcelona.

Web oficial: http://www.aticzendo.com