Iniciar sesión

Xerrada sobre els nivells superiors de consciència

 

Xerrada sobre els nivells superiors de consciència

L’accés a nivells superiors de consciencia, i el fet d’experimentar-los i fer-los operatius en la vida quotidiana, s’ha presentat sempre com quelcom allunyat de l’home normal i reservat només per a una minoria de místics o il•luminats.

No obstant, Antonio Blay tractava aquest tema amb total normalitat, perquè l’havia explorat personalment; i ho presentava como quelcom pràctic, proper i accessible per tothom qui vol recórrer el camí cap a l’autorealització.

En aquest seminari partim de la realitat existencial de l’home, del concepte de jo experiència, per a aprofundir en les capacitats essencials fins arribar al seu origen, més enllà de la nostra forma individual de ser. Veurem com una mateixa realitat es pot contemplar de maneres molt diferents segons el nivell de consciència en el que ens trobem. I explicarem la manera d’accedir a una visió més elevada de la existència.

PROGRAMA CONFERENCIA SOBRE ELS NIVELLS SUPERIORS DE CONCIENCIA

1.- L’estat actual de la consciència.
Consciència de personatge
Consciencia de jo - experiència.
Consciència de las capacitats essencials de l’home

2.- Del jo – experiència al jo - essencial
L’origen de les capacitats. El jo - essencial
El centrament. Un exercici cap el jo - essencial.
Experiència del jo- essencial. El fons i els nivells superiors de consciència

3.- Nivells de consciència superiors.
La realitat existencial vista des dels nivells superiors de consciència.
La transcendència: Cap a la font suprema.
Contacte i vivència dels nivells superiors de consciencia.
La intuïció, la oració.
L’ autorealització com a darrer pas.

Ponent

Jordi Sapés de Lema.

Preu

150 euros (Més despeses de desplaçament i dietes, a consultar segons zona)

Contacte

Per a obtenir més informació podeu enviar un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Xerrada sobre el jo experiència

El Yo-Experiencia

Xerrada sobre el jo experiència

El ser humà, en el decurs de la seva existència, pot actualitzar de forma plena i joiosa totes les capacitats inherents a la naturalesa que li és pròpia. L’eina per a tal fi es la seva personalitat, el jo - experiència segons la terminologia utilitzada per Antonio Blay.

Per què ni tan sols som conscients de que això és possible, i de que ho és d’una forma apassionant? Perquè la idea que tenim de la vida i de nosaltres mateixos ho impedeix. La nostra existència està plena de preocupacions, problemes, responsabilitats i obligacions que considerem un examen o una proba de la nostra vàlua, i això ens manté en una constant tensió i inseguretat. L’explicació es que la nostra ment és presonera dels complexos del personatge.

En aquest seminari presentem una visió del mon i de l’esser humà totalment oposada; una visió en la que ja som i valem, i des de la qual l’existència es presenta como l’estímul i la raó de la nostra existència individual. La vida es la millor mestra que tenim, no es un camp de probes ni una vall de llàgrimes sinó un terreny adobat per a exercitar el que som i per a perfeccionar la nostra capacitat de intervenir en el mon i fer-lo més perfecte. El món es la nostra creació personal, i disposem d’una eina meravellosa que podem aprendre a utilitzar per portar a terme aquesta creació: el nostre Jo -experiència.

PROGRAMA XERRADA SOBRE EL JO-EXPERIENCIA

1.- Un marc conceptual per l’univers i l’esser humà.
La realitat com expressió d’Energia, Amor i Intel•ligència.
El ser humà, una capacitat conscient d’Energia, Amor i Intel•ligència.

2.- La realitat actual de l’esser humà.
Què creiem ser. El que som i el que tenim.
Les necessitates essencials de l'home.
El jo-experiencia. La realitat existencial de l'home.

3.- Causes de la situació actual.
L'alienació actual de la personalitat
Primera infantesa / model / angoixa / Personatge.
El personatge, una alienació que substitueix el nostre desenvolupament.

4.- Cap un desenvolupament ple de l’esser humà.
Connectar de nou amb les capacitats essencials de l’home.
El desenvolupament de la personalitat: Virtuts i defectes
El desenvolupament de la personalitat: les dificultats.
Creixement personal i evolució.

Ponent

Jordi Sapés de Lema o Jordi Calm

Preu

150 euros (Més despeses de desplaçaments i dietes, a consultar segons zona)

Contacte

Per a obtenir més informació podeu enviar un correu a  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Conferències

CONFERÈNCIES TEMÀTIQUES

ADCA ofereix també conferències temàtiques sobre aspectes fonamentals de la seva línia de treball a totes aquelles persones, associacions o foros interessats en conèixer tant la seva concepció teòrica com la seva praxis en la vida quotidiana.

En aquestes conferències es parteix del marc dels ensenyaments d'Antonio Blay per xposar-los de forma senzilla i útil per qualsevol persona que vulgui aplicar-les seguint la línia de treball proposada per l'associació. Aquesta orientació pràctica i útil, que incideix en els problemes quotidians de cadascu, s'enriqueix amb la proposta d'exercicis pràctics que permeten plasmar conceptes que, d'una altra manera, quedarien com mers ideals.

Cadascuna d'aquestes conferències té un contingut conceptual propi però, al mateix temps, com a conjunt, ofereixen una continuitat natural perque exposen, de forma gradual, tres estats en el nivell de consciència de l'ésser humà: el nivell de consciència: el nivell de consciència del personatge, del jo experiència i de la impersonalitat, que dóna accès a nivells de consciència superiors. D'aquesta manera, les tres conferències es poden presentar com una trilogia integral que aborda el recorregut complet de la consciència de l'home.

1.- Conferència sobre el personatge

2.- Conferència sobre el jo-experiència

3.- Conferència sobre els nivells superiores de consciència

Xerrada sobre el personatge

Conferència sobre el personatge

El personatge, concepte anàleg al de ego, és una de les aportacions claus de la línea de treball de Antonio Blay. La manera com Blay el tracta, constitueix una de les contribucions més valuoses que s’han fet al desenvolupament de l’esser humà. Per a Antonio Blay el personatge no es quelcom a suportar, com un pes que tota persona ha de carregar durant la seva vida, sinó que, pel seu caràcter artificial, es pot eliminar, transcendir i substituir per una vivència més plena i real de les capacitats essencials de l’esser humà.


Una visió detallada d’aquesta estructura mental, permet presentar el treball pràctic que ens donarà les claus para reconèixer-la com errònia i eliminar-la, pas indispensable en la recerca d’alternatives per viure l’existència d’una manera adient a la nostra realitat essencial.
En aquesta serrada s’exposa amb detall el motiu de la seva existència i el seu origen, les dinàmiques familiars i socials que l’alimenten i, per suposat, les conseqüències nefastes que te per les persones que interpreten la realitat en base als seus pressupostos.

El Personaje

PROGRAMA XERRADA SOBRE EL PERSONATGE

1.- Marc conceptual de partida
La triple qualitat de la naturalesa humana.
La realidad esencial y existencial del hombre.

2.- Gènesis del personatge.
La realitat existencial en la primera infància
La transmissió del modelo L'adaptació a las exigències del model.

3.- El personaje, una estructura artificial y errònia
El personatge com la resultant de pors i desitjos. Jo-idea i jo-ideal.
La vida des del personatge.

4.- Cap a la superació del personatge.
L'exercici dels esdeveniments com radiografía de cada personatge particular
Una alternativa real: el Jo experiència
El camí cap l'expressió de la nostra realitat essencial.

Ponent

Jordi Sapés de Lema o Jordi Calm.

Preu

150 euros (Més despeses de desplaçament i manutenció, a consultar segons zona)

Contacte

Para a obtenir més informació podeu enviar un correu a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Jordi Sapés

Jordi Sapés

Nascut el 18 de Febrer de 1951. Llicenciat en Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials per la Universitat de Barcelona (1974) i Grau Superior de Violí per el Conservatori de Música de Barcelona (1969). Economista dedicat a sistematitzar la gestió empresarial, combina la seva labor professional amb la participació en el mon de la cultura. Membre el 1976 del Comitè Internacional d’Animació Cultural de Joventuts Musicals, amb seu a Brussel•les, elabora i difon, en col•laboració amb professionals de l’ensenyament i joves músics, un programa de pedagogia musical per a escolars.

En 1980 coneix a Antonio Blay de qui serà alumne fins la seva mort; succés que l’enfronta al repte de portar a terme els seus ensenyaments, evitant convertir-los en mera ideologia. La seva experiència personal es desenvolupa en la lluita per superar la dualitat: una mena de divisió interior en la que la vivència del superior sembla sovint incompatible amb la dinàmica del mon ordinari. Aquesta lluita interior el porta a ressaltar la necessitat d’abordar el treball espiritual com quelcom pràctic, profundament inserit en la vida quotidiana.

A partir de 1990 dirigeix grups de creixement personal, utilitzant alguns esquemes de G.I. Gurdjieff como instruments auxiliars d’una observació metòdica i continuada de la personalitat. Aquesta experiència s’estructura i dona lloc a un sistema pràctic de auto-observació i desenvolupament de la consciencia que actualment ensenya y difon. Des de 1997 es dedica exclusivament a aquesta activitat.

El febrer de 2007 va participar com a ponent a les Jornades sobre Antonio Blay que es varen celebrar a Barcelona.

Web oficial: http://www.aticzendo.com